Kód: OP11903 | Značka: Onepio

Lugana Onepiò 2019

249 Kč
Skladem (10 ks)

Lugana DOC

Složení: 100% Turbiana di Lugana

Vůně: citrusy, mandle, čerstvý ananas

Chuť: jemná, harmonická, plná, vyvážená

Barva: slámově žlutá

 

Můžeme doručit do:
27.10.2021
Kategorie: Bílá vína
Apelace: Lugana DOC
Oblast původu: Lombardie
Odrůdové složení: Turbiana di Lugana
Ročník: 2019

Jemné, harmonické, plné a vyvážené víno slámově žluté barvy. V nose zaujme širokou a aromatickou vůní, která připomíná citrusy a mandle a kde lze rozpoznat též dotek čerstvého ananasu.

Hodnocení dle jamessuckling.com 92/100.

Hrozny jsou sbírány ručně. Následuje zchlazení hroznů. Poté jsou hrozny omyty vodou ošetřenou ozonem. Poté jsou hrozny rozděleny do dvou částí. První část se v souladu s tradicí maceruje v kontaktu se slupkami po dobu 1 dne, aby bylo možno získat maximální extrakt. Druhá část je zpracována moderním způsobem. Víno vyzrává 6 měsíců v nerezových tancích a vyzrává další 1 měsíc v lahvi.

Víno doporučujeme podávat při teplotě 8 - 10 0C.

Vhodné k předkrmům, čerstvým sýrům, černým lanýžům, rybám a bílému masu.

Alk. 13% obj.

Objem: 750 ml

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství OnePiò

Kvalita není věcí náhody, je to výsledek inteligentního úsilí.

OnePiò je nezávislé vinařství, které nabízí vína vlastní produkce a které vzniklo v oblasti Valpolicella a dostalo se také do oblasti Lugana díky vášni a oddanosti majitelky vinařství, Ilarie Accordini.

Jméno vinařství je kombinací dvou pojmů:

  • One, anglické slovo značící číslo jedna
  • Piò, jednotka plochy zemědělské půdy používaná v provincii Brescia pro vyjádření plochy 1/3 hektaru, což je rozloha vinařství.

 

Filozofií vinařství jsou 4 klíčová slova: vášeň, kvalita, tradice a inovace. Vysoká kvalita vín je výsledkem pozornosti, kterou věnují výběru nejlepších révových keřů a péči o vinice, kde osobně ručně sklízejí hrozny. Perfektně využívají kombinace tradic a inovací spojující trpělivé lisování hroznů s elegantním zráním vín ve francouzských dubových sudech typu barrique a vlastní finální lahvování.