V této části toskánské oblasti Maremma se odrůdě Viognier daří díky mineralitě půdy, která se vyznačuje kompaktními vápencovými svahy s rovnoměrným sklonem. Vítr a vyhřátá půda podporují ideální zrání hroznů, které jsou drobné, pevné a křupavé. Dlouhé léto, charakterizované téměř konstantní teplotou a větry vanoucími od moře, přivádí hrozny do plné zralosti.
Slámově žlutá barva je výrazná a zářivá. Nos odkrývá celistvý obraz směřovaný k svěžesti tónů balzámových a květinových. Vůně levandule, květu černého bezu, meduňky a šalvěje předcházejí masitějším vjemům cedru, bílého melounu, papáji a moruše. Chuť je jemná a smyslná, lahodnost vyvážená, čerstvost krásně vystavená a elegantní tělo. Závěr „mořský“ s koncem balzámovým a lahodným.
Vinice se nachází v nadmořské výšce 50-70 m n.m. Půda je jílovito-písková, lehce vápenitá. Po ručním sběru, který bývá v první zářijové dekádě, jsou hrozny v malých boxech o maximální hmotnosti 15 kg převezeny do vinařství, kde jsou znovu přebírány. Po jemném lisování probíhá fermentace v nerezových tancích za řízené teploty 16 °C.
Alk. 13,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.