Bílé organické Tuscanio je typickým středomořským vínem. Čisté Vermentino, které spojuje ovocné aroma se strukturou, a tím opěvuje potenciál země. Jeho lahodnost odráží blízkost pobřeží. Od moře vanoucí větry v noci ochlazují vinice, což se pozitivně promítá do chuti vína.
Víno Tuscanio vzniká výhradně z hroznů odrůdy Vermentino, má zářivě slámovou barvu, v nose ucítíme žluté plody, exotické ovoce, sušené ovoce, ořechy a mandle. Je velmi intenzivní a v ústech se otvírá se svěžestí mandlí. Chuť je lahodná, svěží, vyvážená a dlouhá a závěr jej navrací k lahodnosti.
Hrozny jsou sbírány ručně časně ráno a jsou ochlazeny hned po příjezdu do vinařství, aby se uchoval jejich aromatický potenciál. Po pečlivé probírce jsou celé hrozny pomalu a jemně listovány s maximální ochranou před oxidací. Alkoholová fermentace probíhá při řízené teplotě 16- 18°C. Víno zraje na kalech v nerezových tancích po dobu 6 měsíců.
Hodnocení na jamessuckling.com 91/100.
Párování s pokrmy: předkrmy, pokrmy z ryb.
Alk. 13,0% obj.
Objem: 750 ml
Výživové hodnoty ve 100 ml:
Energie: 314 kJ / 75 kcal
Tuky: 0 g
nenasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy: 1 g
Cukry: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0 g
Obsahuje siřičitany.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín.
Hideyuki Miyakawa
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.
Historie vinařství Bulichella
Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.
Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.
V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.