Delikátní a vyvážené víno slámově žluté barvy. Vůně připomíná bílé květy a exotické ovoce.
Hrozny jsou sbírány ručně. Následuje zchlazení hroznů. Poté jsou hrozny omyty vodou ošetřenou ozonem. Osušené hrozny jsou lisovány vakuovém obalu za velmi nízké teploty. Fermentace probíhá při 19 0C. Víno vyzrává 6 měsíců v nerezových tancích a další 1 měsíc odpočívá v lahvi.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 8 - 10 0C.
Vhodné k jemným, čerstvým sýrům a také k bílé čokoládě.
Alk. 13% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Moderní vinařství v srdci Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro zapustilo kořeny v oblasti Valpolicella Classica, v budově s původním názvem Villa Magni, jejíž historie sahá až do roku 1800. Budova byla postavena z materiálů typických pro tuto oblast a byla vhodně zakomponována na místní kopcovité krajiny. Mladá vinařka Ilaria Accordini původní budovu kompletně zrekonstruovala a kromě provozu vinařství zde plánuje i hotel.
Vinařství Villa San Pietro je úzce spjato s vinařstvím Onepiò, které se nachází ve vinařské oblasti Lugana poblíž města Sirmione del Garda a které bylo prvním velkým projektem vinařky Ilarie Accordini.
Příchuť Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro Winery vyrábí špičková vína z hroznů sbíraných ručně a pečlivě vybíraných. Každé víno má svou jedinečnost, která odráží charakter místa, půdy a samotného výrobního procesu. Vinice jsou z velké části orientovány na jihovýchod. Vína charakterizuje dobrá struktura, nádech koření a tóny balzámové.
Ve vinařství Villa San Pietro se kombinují tradiční postupy, jako je ruční sběr hroznů a vyzrávání vína v malých francouzských dubových sudech, s moderními technologiemi. Vinařství Villa San Pietro je například jedním z prvních vinařství v oblasti Valpolicella, která používají na výrobu vína betonové nádrže.
.