Jemné, harmonické, plné a vyvážené víno slámově žluté barvy. V nose zaujme širokou a aromatickou vůní, která připomíná citrusy a mandle a kde lze rozpoznat též dotek čerstvého ananasu.
Hodnocení dle jamessuckling.com 92/100.
Hrozny jsou sbírány ručně. Následuje zchlazení hroznů. Poté jsou hrozny omyty vodou ošetřenou ozonem. Poté jsou hrozny rozděleny do dvou částí. První část se v souladu s tradicí maceruje v kontaktu se slupkami po dobu 1 dne, aby bylo možno získat maximální extrakt. Druhá část je zpracována moderním způsobem. Víno vyzrává 6 měsíců v nerezových tancích a vyzrává další 1 měsíc v lahvi.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 8 - 10 0C.
Vhodné k předkrmům, čerstvým sýrům, černým lanýžům, rybám a bílému masu.
Alk. 13% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Vinařství OnePiò
Kvalita není věcí náhody, je to výsledek inteligentního úsilí.
OnePiò je nezávislé vinařství, které nabízí vína vlastní produkce a které vzniklo v oblasti Valpolicella a dostalo se do oblasti Lugana díky vášni a oddanosti majitelky vinařství, Ilarie Accordini.
Jméno vinařství je kombinací dvou pojmů:
- One, anglické slovo značící číslo jedna
- Piò, místní jednotka rozlohy zemědělské půdy odpovídající 1/3 hektaru.
A protože pozemek na stavbu vinařství měl právě rozlohu jednoho Piò, promítlo se to i do jména vinařství .
Filozofie vinařství
Filozofií vinařství jsou 4 klíčová slova: vášeň, kvalita, tradice a inovace. Vysoká kvalita vín je výsledkem pozornosti, kterou věnují výběru nejlepších révových keřů a péči o vinice, kde osobně a ručně sklízejí hrozny.
Perfektně využívají kombinace tradic a inovací spojující trpělivé lisování hroznů s elegantním zráním vín ve francouzských dubových sudech typu barrique a vlastní finální lahvování.
Evoluzione Ilaria
Evoluzione Ilaria je nová značka vinařky Ilarie Accordini, která je inspirována jejím pracovním a osobním vývojem, kterého dosáhla pobytem v zámoří.
Ilaria navštívila Kalifornii poprvé v roce 2008 a zamilovala se do osobitého kalifornského Chardonnay, které roste v pacifických klimatických podmínkách a vyzrává ve francouzských sudech barrique. Vyrobit takové víno si zvolila za svůj nový, velmi ambiciózní projekt. V Kalifornii pořídila 2 hektary vinic a v roce 2018 přišla první sklizeň a bylo vyrobeno první Chardonnay Evolution Ilaria.
Druhým zámořským projektem je Malbec Evolución Ilaria, který vyrábí v Argentině, v oblasti Lujan de Cuyo - Mendoza.