Jemné, harmonické, plné a vyvážené víno slámově žluté barvy. V nose zaujme širokou a aromatickou vůní, která připomíná citrusy a mandle a kde lze rozpoznat též dotek čerstvého ananasu.
Hodnocení dle jamessuckling.com 92/100.
Hrozny jsou sbírány ručně. Následuje zchlazení hroznů. Poté jsou hrozny omyty vodou ošetřenou ozonem. Poté jsou hrozny rozděleny do dvou částí. První část se v souladu s tradicí maceruje v kontaktu se slupkami po dobu 1 dne, aby bylo možno získat maximální extrakt. Druhá část je zpracována moderním způsobem. Víno vyzrává 6 měsíců v nerezových tancích a vyzrává další 1 měsíc v lahvi.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 8 - 10 0C.
Vhodné k předkrmům, čerstvým sýrům, černým lanýžům, rybám a bílému masu.
Alk. 13% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství OnePiò
Kvalita není věcí náhody, je to výsledek inteligentního úsilí.
OnePiò je nezávislé vinařství, které nabízí vína vlastní produkce a které vzniklo v oblasti Valpolicella a dostalo se do oblasti Lugana díky vášni a oddanosti majitelky vinařství, Ilarie Accordini.
Jméno vinařství je kombinací dvou pojmů:
- One, anglické slovo značící číslo jedna
- Piò, místní jednotka rozlohy zemědělské půdy odpovídající 1/3 hektaru.
A protože pozemek na stavbu vinařství měl právě rozlohu jednoho Piò, promítlo se to i do jména vinařství .
Filozofie vinařství
Filozofií vinařství jsou 4 klíčová slova: vášeň, kvalita, tradice a inovace. Vysoká kvalita vín je výsledkem pozornosti, kterou věnují výběru nejlepších révových keřů a péči o vinice, kde osobně a ručně sklízejí hrozny.
Perfektně využívají kombinace tradic a inovací spojující trpělivé lisování hroznů s elegantním zráním vín ve francouzských dubových sudech typu barrique a vlastní finální lahvování.
Evoluzione Ilaria
Evoluzione Ilaria je nová značka vinařky Ilarie Accordini, která je inspirována jejím pracovním a osobním vývojem, kterého dosáhla pobytem v zámoří.
Ilaria navštívila Kalifornii poprvé v roce 2008 a zamilovala se do osobitého kalifornského Chardonnay, které roste v pacifických klimatických podmínkách a vyzrává ve francouzských sudech barrique. Vyrobit takové víno si zvolila za svůj nový, velmi ambiciózní projekt. V Kalifornii pořídila 2 hektary vinic a v roce 2018 přišla první sklizeň a bylo vyrobeno první Chardonnay Evolution Ilaria.
Druhým zámořským projektem je Malbec Evolución Ilaria, který vyrábí v Argentině, v oblasti Lujan de Cuyo - Mendoza.