Vytvořte si svůj zákaznický účet (registraci do eshopu) a získejte 200 Kč na váš první nákup a další klubové výhody Klubu Italvino.
Akce
Kód: DS92107 | Značka: Vinařství Demarie

Degustační kolekce Piemont TOP

1 999 Kč 2 344 Kč Sleva 15 %
Skladem

Jemně perlivé víno Luigi Bianco stylu Pét-Nat

Bílé víno Roero Arneis DOCG  organic

Červené víno Langhe Dolcetto DOC

Červené víno Barbera d'Alba Superiore DOC

Červené víno Nebbiolo d'Alba DOC

Luxusní červené vino Barolo DOCG

 

Můžeme doručit do:
1.12.2022
Kategorie: Degustační sety

Degustační set 6 nejlepších vín z oblasti Piemont. Degustaci můžete začít šumivým punkem vyrobeným starobylou metodou Pét-Nat, pokračovat bílým vínem z místní odrůdy Arneis a pak ochutnat 4 typická červená vína z místních odrůd Dolcetto, Barbera a Nebbiolo. Korunou vaší degustace bude luxusní červené víno Barolo, označované za krále oblasti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinobraní ve vinařství DemarieTři generace vinařů.

Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými.  Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.

Historie vinařství začala stejně jako u jiných: byl tu muž, který dokázal rozpoznat potenciál teritoria a který se rozhodl to sdílet přes víno. Tímto mužem byl dědeček Bartolomeo, zakladatel vinařství Demarie. Bartolomeo se rozhodl investovat do vinohradu. První výsledky na sebe nenechaly čekat a do chodu vinařství se zapojil jeho syn Giovanni. Vinařství se dále rozrůstá na základech, které založil dědeček, a vinařství nyní vedou bratři Aldo a Paolo.  

Vinařství DemarieSvatyně vína, kde kouzlo získává formu.

Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma. 

Vinařství se tudíž stalo místem inovací a zhodnocení toho, co je naučila léta zkušeností a tradičních postupů. Ve sklepě vína procházejí přerodem z moštu na výsledný produkt, zde zhmotňují se rodinné ideály a zhodnocuje těžká práce na vinici. 

Vinařství se orientuje na pěstování původních odrůd jako je Arneis, Dolcetto, Barbera a především Nebbiolo, které je základem velkých a slavných piemontských vín Barbaresco DOCG a Barolo DOCG.