Kód: DE31804 | Značka: Demarie

Nebbiolo d'Alba 2018

349 Kč
Skladem (> 10 ks)

Nebbiolo d'Alba DOC 

Složení: 100% Nebbiolo

Vůně: nebeská, intenzivní, s tóny fialek a zralých višní

Chuť: komplexní a silná, voňavá a delikátní s tóny třešní, malin, lesních jahod a lékořice

Barva: zářivá rubínově červená

 

 

Můžeme doručit do:
29.9.2021
Kategorie: Červená vína
Apelace: Nebbiolo d'Alba DOC
Oblast původu: Piemont
Odrůdové složení: Nebbiolo
Ročník: 2018

Vinice s odrůdou Nebbiolo pokrývající svahy v oblasti Roero jsou symbolem tradice, kultury, slávy a hrdosti vinařů této oblasti. Nebbiolo má starý původ, bylo zmiňováno římskými autory a ve středověkých kronikách. Jméno Nebbiolo je odvozeno od slova mlha, v italštině nebbia. Ale má nejasný původ: název odrůdy buď odkazuje na pozdní sklizeň hroznů, který probíhá v době, kdy se do vinohradů snáší mlha, nebo poukazuje na skutečnost, že bobule jsou pokryty jemnou šedo-azurovou vrstvou, které připomíná mlhu. 

Červené víno zářivě rubínové barvy. Nebeská a intenzivní vůně se otevírá pomalu a přináší tóny fialek a zralých višní. Chuť je komplexní a silná, voňavá a delikátní s tóny třešní, malin, lesních jahod a lékořice.

Víno vyzrává v dubových slavonských sudech objemu 40 hl.

Doporučená teplota pro servírování: 16-18° C

Párování s pokrmy: vhodné k červeným masům a vyzrálým sýrům.

Alk. 14,0% obj.

Objem: 750 ml

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Demarie

Tři generace vinařů.

Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými.  Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.

Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma.