Kód: BT49903 | Značka: Vinařství Bonotto delle Tezze

Prosecco Treviso Brut

349 Kč
Skladem

Prosecco DOC Treviso Spumante Brut

Složení: Glera

Vůně: jablko, akát, vistárie

Chuť: jemné bublinky a přetrvávající dochuť

Barva : světlá slámově žlutá 

Zbytkový cukr: 10 g/l (brut)

Můžeme doručit do:
18.12.2024
Kategorie: Prosecco
Oblast původu: Benátsko
Odrůdové složení: Glera
Kat. dle zbytkového cukru: Brut
Dosáž: 10 g/l
Alk.: 11,5%

Hrozny pro výrobu šumivého vína Prosecco rostou na svazích Collalbrigo v provincii Treviso, kde převažují staré, hluboké a teplé jíly a kde teče řeka Piave.  Ruční sběr hroznů probíhá v polovině září. Po první fermentaci, kdy vzniká základní bílé víno, následuje druhotná fermentace metodou Charmat v nerezových tancích, při které se vytváří zázračné bublinky.

Toto šumivé víno má světle slámovou barvu s jemným a přetrvávajícím perlením. Aroma svěží, ovocné s tóny kyselého jablka a květinovou vůní vistárie a akátu. 

Víno doporučujeme podávat při teplotě 6 0C.

Vhodné pro slavnostní chvíle, jako přípitek, k jednohubkám a slanému pečivu.

Alk. 11,5% obj.

Objem: 750 ml 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Bonotto delle TezzeRodinná historie více než 600 let

Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.

Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to.  Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.


Sklepy vinařství Bonotto delle TezzeDědictví historie a moderní současnost

Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.

Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.

Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.