Vyprodáno
Kód: DE31651 | Značka: Demarie

Barbaresco 2016

699 Kč
Na dotaz

Barbaresco DOCG 

Složení: 100% Nebbiolo

Vůně: červené plody, fialky, šípková růže, měsíček, jablka, třešně, vanilka, skořice a zelený pepř

Chuť: suchá, něžná, s jemným tělem, dlouho přetrvávající, výjimečně aristokratická

Barva: granátově červená s rubínovými tóny

 

 

Kategorie: Červená vína
Apelace: Barbaresco DOCG
Oblast původu: Piemont
Odrůdové složení: Nebbiolo
Ročník: 2016
Položka byla vyprodána…

Barbaresco, označované za královnu Piemontu, je nejen prestižní a tradiční víno této oblasti, ale řadí se mezi nejlepší červená vína na světě. Vyrábí se z těch nejkvalitnějších hroznů a vyzrává v dubových sudech. .

Červené víno granátové barvy s rubínovými tóny. Přináší komplexní, mimořádně harmonickou nadpozemskou vůni, ve které zprvu převládají tóny červených plodů, ke kterým se po dalším zrání přidávají odstíny fialek, šípkové růže, měsíčku, také jablek, třešní a nádech koření jako je vanilka, skořice a zelený pepř. Chuť je suchá, něžná, s jemným tělem, dlouho přetrvávající, výjimečně aristokratická. 

Víno vyzrává v dubových sudech po dobu 24 měsíců.

Doporučená teplota pro servírování: 18-20° C

Párování s pokrmy: teplé předkrmy, sýry, salámy, červená masa

Možno archivovat až 10 let od ročníku sklizně.

Hodnocení tohoto jedinečného Barbaresca na jamessuckling.com 92/100 .

Alk. 14,5% obj.

Objem: 750 ml

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Demarie

Tři generace vinařů.

Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými.  Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.

Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma.