Roero malý ráj s jílovito písečnými svahy okrové barvy, které zdobí zelené vinice a vytvářejí tak magickou a kouzelnou krajinu. Vinařská tradice oblasti Roero má hluboké kořeny.
Červené víno Roero se vyrábí 100% z hroznů odrůdy Nebbiolo a vyznačuje se zvláštní jemností a elegancí. Vinice, na které rostou hrozny Nebbiolo je nejstarší vinicí vinařství Demarie, kterou založil již v roce 1946 Giovanni Demarie společně se svým bratrem.
Chuť vína Roero Riserva je nebeská a silná s tóny fialek, malin a ostružin, které doplňují elegantní kořenité tóny. Na patře velmi tělnaté, harmonické, teplé a příjemné. Závan fialek a červených plodů se mísí s příjemnými tóny koření - lékořice a kakaa.
Fermentace probíhá v nerezových nebo betonových tancích. Víno vyzrává minimálně 6 měsíců ve francouzských sudech typu barrique.
Doporučená teplota pro servírování: 18° C
Párování s pokrmy: pečeně, zvěřina, zralé sýry.
Doporučená archivace 8 let.
Alk. 14,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tři generace vinařů.
Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými. Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.
Historie vinařství začala stejně jako u jiných: byl tu muž, který dokázal rozpoznat potenciál teritoria a který se rozhodl to sdílet přes víno. Tímto mužem byl dědeček Bartolomeo, zakladatel vinařství Demarie. Bartolomeo se rozhodl investovat do vinohradu. První výsledky na sebe nenechaly čekat a do chodu vinařství se zapojil jeho syn Giovanni. Vinařství se dále rozrůstá na základech, které založil dědeček, a vinařství nyní vedou bratři Aldo a Paolo.
Svatyně vína, kde kouzlo získává formu.
Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma.
Vinařství se tudíž stalo místem inovací a zhodnocení toho, co je naučila léta zkušeností a tradičních postupů. Ve sklepě vína procházejí přerodem z moštu na výsledný produkt, zde zhmotňují se rodinné ideály a zhodnocuje těžká práce na vinici.
Vinařství se orientuje na pěstování původních odrůd jako je Arneis, Dolcetto, Barbera a především Nebbiolo, které je základem velkých a slavných piemontských vín Barbaresco DOCG a Barolo DOCG.