Výjimečné supertoskánské víno za dostupnou cenu

Unikátní červené toskánské víno, které získalo ta nejvyšší světová ocenění, i když vzniklo jako experiment.

Velmi koncentrovaná rubínová barva navozuje středomořské aromatické tóny tohoto vína. Proud černých třešní, černého rybízu a ostružin činí toto červené víno opulentním a svůdným. Akcenty čerstvé zeminy, tymiánu a rozmarýnu dodávají vínu hloubku. Jemné a plné na patře a svěží chuť s dobrou kyselinou a strukturou s tóny minerálními a balzámovými, činí toto víno zajímavým a příjemným.“ (přeloženo z angličtiny).

Takto v roce 2019 ohodnotil červené víno Zingari Rosso renomovaný časopis o víně WineSpectator, který sestavuje žebříček nejlepších světových vín již 35 let. Víno Zingari získalo nádherné 29. místo mezi TOP 100 nejlepšími víny na světě

Víno Zingari Rosso ročník 2018 získalo i další skvělé hodnocení, a to od světově uznávaného kritika vín a doutníků Jamese Sucklinga (jamessuckling.com). Ročník 2018 zařadil mezi oceněná vína s vysokým bodovým ohodnocením 92/100.

Na českém trhu je toto červené supertoskánské víno také velice populární. Kvalit vína Zingari Rosso si povšiml i český novinář a komentátor Petr Holec, jenž jeho kvality vyzdvihl ve svém pořadu Petr Holec živě #20, který běží každou středu na streamu Xaver live.

Víno Zingari Rosso, zářivé a dynamické, se zrodilo jako pokus, jako zkouška potenciálu spojení odrůd Syrah, Merlot, Sangiovese a Petit Verdot. Tato kombinace chutí se ukázala být velice úspěšným krokem na cestě za získáním srdcí a chuťových pohárků milovníků vína.

Kolekce supertoskánských vín ZingariNázev vína má původ u starého pramenu, který se nachází na vinici, kde zrají hrozny pro jeho výrobu. U pramenu se osvěžovali poutníci a kočovníci při své cestě po Via Aurelia, staré románské cestě vedoucí z Říma do Pisy.  Na počest poutníků víno získalo své jméno: Zingari, tedy Cikáni. Umělecky ztvárněná etiketa zobrazuje vinici jako kruh a barevné odstíny symbolizují jednotlivé odrůdy.

Červené víno Zingari Roso můžete koupit buď samostatně nebo ve zvýhodněném setu 3 lahví červených Zingari.

 

Unikátní kolekce supertoskánských vín  ZingariÚspěch červeného vína Zingari přivedl vinařství Petra na myšlenku vyrobit ve stejném stylu další vína a nyní je na trhu ucelená kolekce vín Zingari, která zahrnuje bílé, růžové a červené víno. Také nás si toto víno získalo, a proto jej z Itálie dovážíme.

Chcete ochutnat všechna tři? Vína Zingari Bianco, Zingari Rosato a Zingari Rosso si můžete zakoupit na našem e-shopu, buď samostatně, nebo v degustační kolekci za zvýhodněnou cenu.