Jak vybrat kvalitní víno? Dejte na doporučení!

Nevíte, jak vybrat kvalitní víno? Zoufale prohledáváte ročenky, recenze a žebříčky vín a trávíte dlouhý čas studováním jejich bodových ohodnocení v časopisech a na renomovaných serverech o víně? Nebo testujete vína metodou pokus - omyl? 

To nejkvalitnější víno si můžete nechat doporučit. Od přátel nebo od znalců vín. Skvělým zdrojem takových doporučení je pořad Petr Holec živě na Xaver live, ve kterém novinář Petr Holec představuje vína, která ho zaujala.  Pořad Petr Holec live můžete sledovat každou středu večer od 21 hodin.

Pro nás je obrovskou poctou, že řada našich vín již byla v pořadu Petr Holec live vychválena a doporučena:-). Která vína to jsou? To  najdete včetně krátkého hodnocení níže. Pokud si chcete celé hodnocení poslechnout, stačí kliknout na příslušný obrázek a spustí se záznam z YouTube.

Zingari rosso z vinařství Petra v pořadu Petra HolceZingari Rosso Toscana IGT

Červené toskánské víno z vinařství Petra, které vzniklo jako experiment a v roce 2019 dosáhlo nejvyšší mety. Bylo vybráno časopisem WineSpectator do TOP100 jako 29. nejlepší víno na světě

 
"Cikány musím doporučit. Je to víno, které kdyby stálo 2x tolik, tak vůbec nepojmete podezření, jestli není moc drahý. Je to super koupě. Objev pro mě."
 
Petr Holec živě #20


 Luigi bianco v pořadu Petr Holec živě
Luigi bianco

Hravé, úchvatné a neodolatelné víno z vinařství Demarie, s jemnými bublinkami a silným aroma, vyrobené metodou Pétillant Naturel, zkráceně Pét-Nat, tedy přirozeně perlící víno.

 

"Šumivej punk..., který lahvujou, když ještě kvasí. Takže se nalahvuje i s tím sedimentem kvasinkovým. Tomu se říká, že je nejzdravější. To víno je super, krásně suchý."

 

Petr Holec živě #23

červené víno Laghe Dolcetto z vinařství Demarie v pořadu Petr Holec živěLanghe Dolcetto DOC

Dolcetto z vinařství Demarie je suché červené víno, ačkoliv jméno naznačuje opak. Toto víno je dobrý společník pro všední dny a pokud hledáte dobré červené víno, tak tady jste na správné adrese.

 

"Dolcetto je super. Je to levný víno. Hlavně ho můžete pít k sýrům, k salámům, k šunce... Je lehký, hladký."

 

Petr Holec živě #27


Červené víno Valpolicella Ripasso v pořadu Petr Holec živě
Valpolicella Ripasso Superiore DOC

Červené víno z vinařství Benazzoli, které zosobňuje ženský a mužský element: svůdné bílé ženské tělo se proplétá s chladným lesklým černým sklem.

 
 "Je to skvělý víno k červenému masu, krásně plný a hebký."
 
Petr Holec živě #30

Bílé víno Roero Arneis z vinařství Demarie v pořadu Petr Holec živěRoero Arneis DOCG

Bílé víno z vinařství Demarie vyrobené z odrůdy Arneis, jejíž název  značí lidově osobu extrovertní, rebelskou, originální a sympatickou.

 
"Je výborný, suchý, krásně osvěží, minerální, super víno na letní dny."
 
Petr Holec živě #33
 
 

Belvento Sireno z vinařství Petra v pořadu Petr Holec živě Belvento Sireno Toscana IGT

Typické červené supertoskánské víno z vinařství Petra, jehož  etiketu zdobí kanec, symbol toskánské oblasti Maremma.

"Je krásně pitelný, je hebký, plný. Vůbec vás nebude kousat v puse."

 "Je to skvělý víno k červenému masu, krásně plný a hebký."
 
Petr Holec živě #43
 

 

Bílé víno Lugana DOC z vinařství OnePio v pořadu Petr Holec živěLugana DOC

Svěží a mladé bílé víno z vinařství OnePio, které je jedním z projektů mladé vinařky Ilarie Accordini. Delikátní buket s tóny citrusů a exotického ovoce.

 
"Lugana se perfektně hodí k rybám nebo ke kuřeti, obecně k bílými masu, nebo jenom na pití, protože je to příjemně hebký, krémový a do chuti nahořklý víno. Žádný čůčo."  
 
Petr Holec živě #47

   


šumivé víno Franciacorta Brut z vinařství Contadi Castaldi v pořadu Petr Holec živěBrùt Franciacorta DOCG

Luxusní šumivé víno Franciacorta z vinařství Contadi Castaldi, suchá, svěží, aromatická, jemná, lehká, přívětivá, harmonická a mnohostranná. Druhotné kvašení probíhá v láhvi 24 měsíců šampaňskou metodou.

"Contadi Castaldi je Franciacorta, italský šampaňský. Je to šumivý víno, lepší než Prosecco. Je o něco dražší, ale stojí na to!"

 

Petr Holec živě #51

 

 

Růžové víno Tecla z vinařství Benazzoli v pořadu Petr Holec živěTecla Bardolino Chiaretto DOC

Zářivě růžové víno z vinařství Benazzoli, které v nose přináší vůni připomínající červené růže, lesní jahody, červené třešničky a sicilský pomeranč. Na patře delikátní, svěží s jemným akcentem pepře. 

"Z tohohle vína mám velkou radost."
 
"Je to víno na pití jenom tak, když si chcete trochu vylepšit náladu a relaxovat od politiky, nebo k nějakými předkrmu."
 
 
Petr Holec živě #55