Červené víno intenzivně rubínové barvy s granátovými odlesky. Vůně svěží a elegantní, s nádechem červeného ovoce, koření a kakaa. Chuť jemná. Víno tělnaté s dlouhou dochutí.
Vinice se nachází v oblasti Sant'Ambrogio di Valpolicella – Frazione di Monte v nadmořské výšce cca 450 m. Půda je vápenito- jílovitá.
Sběr hroznů probíhá ručně. Vinifikováno metodou Ripasso. Rmut se nechává vyzrát na slupkách po Amarone po dobu 10-12 dnů. V tomto období probíhá druhá alkoholická fermentace. Tato technologie dává vínu lepší strukturu, dlouhou životnost, vyšší míru alkoholu a více extraktu.Vyzrává v dubových sudech po dobu 2 let.
Doporučená teplota pro servírování: 17-19 °C. Doporučena středně dlouhá archivace.
Párování s pokrmy: červené maso, pečená a dušená masa a vyzrálé sýry.
Alk. 14,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Benazzoli
Dvě sestry, stejná vášeň, stejné kořeny, stejná cesta.
Historie vinařství začíná v údolí řeky Adiže, v oblasti Trentino, kde rodina po několik generací s nadšením pěstuje révu. V sedmdesátých letech dědeček Vittorio zakoupil půdu v provincii Benátsko, ve vinařské oblasti Bardolino. Oblast Bardolino se rozprostírá mezi východním břehem jezera Garda a morénovými svahy, v typicky středomořském prostředí, kde jedinečné mírné mikroklima vytváří perfektní podmínky pro pěstování révy a olivovníků.
V roce 2006 se součástí vinařství staly dcery Claudia, která vystudovala enologii, a Giulia, která vystudovala zemědělství. Claudia a Giulia založily v roce 2009 novou značku „Benazzoli“, která začala lahvováním pečlivě vybraných vlastních vín.
Jejich filozofií je navrátit vínům chuť země, odkud pocházejí, držet se tradic a léty prověřených znalostí, ty rozšiřovat o inovace a udržovat stejného ducha, stejnou chuť po dokonalosti a vášeň pro víno, které má svůj charakter.