Víno má intenzivní rubínovou barvu. V nose ucítíme tóny černých třešní, hřebíčku a černého pepře. Na patře je plné a harmonické.
Ruční sklizeň probíhá v říjnu. Vybírají se jen ty nejlepší hrozny. Vinifikace probíhá metodou Ripasso. Víno vyzrává 12 měsíců v betonových tancích, následuje 18 měsíců v nových francouzských sudech typu barrique se středním vypálením a dalších 2 měsíce v láhvi.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 16 - 18 0C.
Vhodné k červenému masu, zvěřině, uzeninám a vyzrálým sýrů.
Alk. 14,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Moderní vinařství v srdci Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro zapustilo kořeny v oblasti Valpolicella Classica, v budově s původním názvem Villa Magni, jejíž historie sahá až do roku 1800. Budova byla postavena z materiálů typických pro tuto oblast a byla vhodně zakomponována na místní kopcovité krajiny. Mladá vinařka Ilaria Accordini původní budovu kompletně zrekonstruovala a kromě provozu vinařství zde plánuje i hotel.
Vinařství Villa San Pietro je úzce spjato s vinařstvím Onepiò, které se nachází ve vinařské oblasti Lugana poblíž města Sirmione del Garda a které bylo prvním velkým projektem vinařky Ilarie Accordini.
Příchuť Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro Winery vyrábí špičková vína z hroznů sbíraných ručně a pečlivě vybíraných. Každé víno má svou jedinečnost, která odráží charakter místa, půdy a samotného výrobního procesu. Vinice jsou z velké části orientovány na jihovýchod. Vína charakterizuje dobrá struktura, nádech koření a tóny balzámové.
Ve vinařství Villa San Pietro se kombinují tradiční postupy, jako je ruční sběr hroznů a vyzrávání vína v malých francouzských dubových sudech, s moderními technologiemi. Vinařství Villa San Pietro je například jedním z prvních vinařství v oblasti Valpolicella, která používají na výrobu vína betonové nádrže.
.