Vinice s odrůdou Nebbiolo pokrývající svahy v oblasti Roero jsou symbolem tradice, kultury, slávy a hrdosti vinařů této oblasti. Nebbiolo má starý původ, bylo zmiňováno římskými autory a ve středověkých kronikách. Jméno Nebbiolo je odvozeno od slova mlha, v italštině nebbia. Ale má nejasný původ: název odrůdy buď odkazuje na pozdní sklizeň hroznů, který probíhá v době, kdy se do vinohradů snáší mlha, nebo poukazuje na skutečnost, že bobule jsou pokryty jemnou šedo-azurovou vrstvou, které připomíná mlhu.
Červené víno zářivě rubínové barvy. Nebeská a intenzivní vůně se otevírá pomalu a přináší tóny fialek a zralých višní. Chuť je komplexní a silná, voňavá a delikátní s tóny třešní, malin, lesních jahod a lékořice.
Víno vyzrává v dubových slavonských sudech objemu 40 hl.
Doporučená teplota pro servírování: 16-18° C
Párování s pokrmy: vhodné k červeným masům a vyzrálým sýrům.
Víno můžete zakoupit také ve výhodném degustačním setu Degustační kolekce Piemont.
Alk. 14,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tři generace vinařů.
Rodinné vinařství Demarie se nachází ve obci Vezza d'Alba, v srdci regionu Roero v italském Piemontu. Tento malý ráj je tvořen kopci a vinicemi, krajinou, kde se střídají prudké svahy se svahy mírnými. Vinařství založil dědeček Bartolomeo a rodina již po tři generace hospodaří na 20 hektarech sluncem zalitých vinic. Výroba vína je kombinací těžké práce, znalostí, zkušeností a opravdové vášně a lásky.
Historie vinařství začala stejně jako u jiných: byl tu muž, který dokázal rozpoznat potenciál teritoria a který se rozhodl to sdílet přes víno. Tímto mužem byl dědeček Bartolomeo, zakladatel vinařství Demarie. Bartolomeo se rozhodl investovat do vinohradu. První výsledky na sebe nenechaly čekat a do chodu vinařství se zapojil jeho syn Giovanni. Vinařství se dále rozrůstá na základech, které založil dědeček, a vinařství nyní vedou bratři Aldo a Paolo.
Svatyně vína, kde kouzlo získává formu.
Vinařství vyrábí vína pouze z vlastních, ručně sbíraných hroznů a tím garantuje vysokou kvalitu. Kombinace jemného lisování, fermentace za řízené teploty a zrání vín v pečlivě zvolených dřevěných sudech vylepšuje přírodní charakter hroznů a zachovává plné aroma.
Vinařství se tudíž stalo místem inovací a zhodnocení toho, co je naučila léta zkušeností a tradičních postupů. Ve sklepě vína procházejí přerodem z moštu na výsledný produkt, zde zhmotňují se rodinné ideály a zhodnocuje těžká práce na vinici.
Vinařství se orientuje na pěstování původních odrůd jako je Arneis, Dolcetto, Barbera a především Nebbiolo, které je základem velkých a slavných piemontských vín Barbaresco DOCG a Barolo DOCG.