Víno Valpolicella Clasicco Superiore má zářivě rubínově červenou barvu. Zaujme tóny lesního ovoce s nádechem koření, zejména lékořice.
Sklizeň začíná ve druhé polovině září. Vybírají se jen ty nejlepší hrozny. Macerace na slupkách trvá přibližně 15 dnů. Víno vyzrává 12 měsíců ve francouzských sudech typu barrique a dalších 6 měsíců v nerezových tancích. Poté 2 měsíce odpočívá v lahvi.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 16 - 18 0C.
Vhodné k těstovinám s masovým ragú nebo bílému grilovanému masu .
Alk. 13% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Moderní vinařství v srdci Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro zapustilo kořeny v oblasti Valpolicella Classica, v budově s původním názvem Villa Magni, jejíž historie sahá až do roku 1800. Budova byla postavena z materiálů typických pro tuto oblast a byla vhodně zakomponována na místní kopcovité krajiny. Mladá vinařka Ilaria Accordini původní budovu kompletně zrekonstruovala a kromě provozu vinařství zde plánuje i hotel.
Vinařství Villa San Pietro je úzce spjato s vinařstvím Onepiò, které se nachází ve vinařské oblasti Lugana poblíž města Sirmione del Garda a které bylo prvním velkým projektem vinařky Ilarie Accordini.
Příchuť Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro Winery vyrábí špičková vína z hroznů sbíraných ručně a pečlivě vybíraných. Každé víno má svou jedinečnost, která odráží charakter místa, půdy a samotného výrobního procesu. Vinice jsou z velké části orientovány na jihovýchod. Vína charakterizuje dobrá struktura, nádech koření a tóny balzámové.
Ve vinařství Villa San Pietro se kombinují tradiční postupy, jako je ruční sběr hroznů a vyzrávání vína v malých francouzských dubových sudech, s moderními technologiemi. Vinařství Villa San Pietro je například jedním z prvních vinařství v oblasti Valpolicella, která používají na výrobu vína betonové nádrže.
.