Víno Valpolicella Clasicco Superiore má zářivě rubínově červenou barvu. Zaujme tóny červených plodů, zejména třešní, červeného rybízu a malin, které doplňuje nádech koření, zejména skořice, vanilky a růžového pepře.
Sklizeň začíná ve druhé polovině října. Vybírají se jen ty nejlepší hrozny. Macerace na slupkách trvá přibližně 15 dnů. Víno vyzrává nejprve 6 měsíců v betonových tancích, pak 12 měsíců v nových francouzských sudech typu barrique se středním vypálením. Poté 2 měsíce odpočívá v lahvi.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 16 - 18 0C.
Vhodné k těstovinám s masovým ragú, grilovanému masu, čerstvým sýrům a hlavním chodům .
Alk. 13% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.