Toskánské červené víno Rosso di Montepulciano DOC z odrůdy Sangiovese (Prugnolo Gentile) s malým podílem odrůd Canailo a Merlot. Živé víno s úchvatnou a podmanivou chutí. Připravené k pití.
Hrozny pro výrobu červeného vína Rosso di Montepulciano zrají na vinicích v lokalitě La Ciarliana v katastru města Montepulciano v Toskánsku. Ruční sběr hroznů probíhá na přelom září a října. Následuje fermentace za řízené teploty, která trvá 10 - 15 dnů. Víno vyzrává v dubových sudech po dobu 6 - 12 měsíců. Další 4 měsíce odpočívá v láhvi.
Víno můžete zakoupit také výhodněji v degustačním setu červených toskánských vín.
Více o červených vínech z toskánského Montepulciana se dozvíte ve článku Vino Nobile di Montepulciano DOCG, vznešené víno z Toskánska.
Představeno v pořadu Petr Holec živě #111 na Xaver Life.
Doporučená teplota pro servírování: 18-20° C
Párování s pokrmy: předkrmy, bílá masa, čerstvé sýry, ryby.
Alk. 14% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Životní sen ukrytý v srdci toskánských kopečků
Toskánské vinařství La Ciarliana je sen, který začal v roce 1996, kdy pan Luigi vyrobil první láhev vína Vino Nobile di Montepulciano. Je to sen, který vzešel z obrovské vášně pro víno, kterou měli jeho otec Santo Pellegrino a dědeček Luigi už od 60. let minulého století. Sen, který bude pokračovat pod vedením syna Mattea.
Je to dlouhá historie, ryzí a autentická, ve které se snoubí znalosti, vášeň pro kvalitu, péče o půdu a respekt k přírodě. Ošetření vinic je vždy cílené a šetrné s použitím moderních neinvazivních metod.
Vinařství La Ciarliana vyrábí elegantní, aromatická, plná a komplexní vína. Vína mají osobitý charakter a odráží se v nich mimořádnost této vinařské oblasti. Ve vínech se zrcadlí historie, kultura a tradice oblasti a důsledný respekt ke kvalitám odrůdy Sangiovese, které se v této oblasti říká Prugnolo Gentile.
Vinice 'Scianello
'Scianello, nejlepší vinice vinařství La Ciarliana se rozkládá na rozloze 4 a půl hektaru v katastru toskánského města Montepulciano. Je tvořena čtyřmi různými typy půdy: vulkanický tuf, jíl, břidlice (Galestro) a červená půda (Terra rossa). Vulkanický tuf dodává vínu komplexnost, jíl svěžest a kyseliny, břidlice delikátnost a červená půda lahodnost.
Vinice 'Scianello je místem, kde zrají hrozny odrůdy Sangiovese (Prugnolo Gentile) pro výrobu nejlepšího vína vinařství La Ciarliana, a to červeného vína Vino Nobile di Montepulciano DOCG Vigna 'Scianello.
Ve víně Vino Nobile di Montepulciano DOCG Vigna ‘Scianello se promítá Luigiho nesmírná vášeň a láska pro víno. Je to jedinečné a kouzelné víno. Silné a úchvatné. Toto víno se vyrábí pouze v ročnících, které jsou označovány za mimořádné nebo výjimečné.