Odrůda Sangiovese má velice starý původ. Jako taková je známá od roku 1500, ale její původ se datuje do období etruského a římského osídlení. Sangiovese je silnou odrůdou, která v toskánské kopcovité krajině našla ideální podmínky pro vyzrávání, zejména díky suchému počasí v době dozrávání hroznů.
Červené víno zářivě rubínové transparentní barvy. V nose cítíme vůni švestek a višní předcházející závanu eukalyptu a černého pepře. Chuť elegantní, svěží a delikátní. Příjemný závěr.
Ruční sklizeň bývá ve druhé polovině září. Po pečlivé přebírce jsou hrozny přepravovány do vinařství v malých bednách. Ve vinařství jsou hrozny znovu tříděny. Vinifikace probíhá v nerezových sudech za řízené teploty. Vino vyzrává v velkých dubových sudech po dobu minimálně 12 měsíců.
Alk. 13,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství PETRA
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto v kopcích Val di Cornia, kde rostou obrovské duby na železité půdě. Budova vinařství byla navržena renomovaným architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala.
Réva, kterou zde v dávných dobách pěstovali Řekové a Etruskové, už byla zapomenuta. Byla potřeba prozíravost, trpělivost a zdravá míra odvahy, aby se propojily všechny úspěchy a znovu byly na trh uvedeny velké rodiny vín, která za svou diverzitu a bohatost dluží těmto kořenům.
Sluneční svit, gravitace a důmyslnost. To jsou ingredience, které zajišťují pohodu vínu i lidem, a snižují dopady na životní prostředí a emise CO2na nulu. V Petře je vše nastaveno harmonicky a každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno.