Kód: BU31852 BU31352 Zvolte variantu | Značka: Vinařství Bulichella

Coldipietrerosse

999 Kč 799 Kč od 799 Kč
Objednáno v Itálii Skladem Zvolte variantu
Ročník
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Suvereto DOCG

Složení: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot

Vůně: červené plody, rybíz, borůvky, kakao a tabák

Chuť: plná, elegantní a příjemné třísloviny, dlouhý závěr

Barva: živá, intenzivní rubínově červená

Můžeme doručit do:
22.11.2024 12.11.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Červená vína
Oblast původu: Toskánsko
Odrůdové složení: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
Certifikace: Biovíno
Kat. dle zbytkového cukru: suché
Ročník: 2018, 2013
Alk.: 14,0%

Víno Coldipietrerosse je symbolem vinařství Bulichella. Poprvé bylo vyrobeno v roce 2000. Víno Coldipietrerosse je vyráběno z odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot a Petit  Verdot. Hrozny rostou a zrají na svazích orientovaných k moři. Název vína je inspirován červenou barvou půdy a kamenů, které jsou v podloží vinice.

Bio víno zářivé a intenzivní rubínové barvy . V nose ucítíme tóny červených plodů, rybízu, borůvek, kakaa a tabáku. Chuť je plná, s příjemnými a elegantními tříslovinami a dlouhým závěrem.

Ročník 2018 získal hodnocení 94/100 na jamessucking.com.

Pro víno Coldipietrerosse jsou vybírány pouze zdravé a perfektně vyzrálé hrozny. Sklízí se ručně a hrozny jsou transportovány v malých bedýnkách, aby se nepoškodily. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 24 - 28°C, Následuje macerování na slupkách po dobu 20 – 25 dnů. Víno zraje v dubových sudech 18 – 22 měsíců. Zrání na láhvi dalších 12 měsíců.

Párování s pokrmy: zvěřina, červené maso, sýry a těstoviny s masem.

Alk. 14,0% obj.

Objem lahve: 750 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství BulichellaVíno vyráběné s láskou a vášní

Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt. 

Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín. 

 

cantina-miyakawaHideyuki Miyakawa

Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa. Hideyuki se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.

Hideyuki a Marisa se vzali v roce 1962 a žili v Turíně, kde Hideyuki pracoval v oboru designu osobních automobilů.   

 

Vinice BulichellaHistorie vinařství Bulichella

Farma Bulichella vznikla v roce 1983, kdy se 4 rodiny rozhodly žít pospolu tradičním italským způsobem, jehož základní buňkou je rodina.

Začali se zemědělskou výrobou pro vlastní potřebu, která se vyznačovala respektem k přírodě a okolnímu prostředí a postupně získávali nové zkušenosti. To bylo základem pro budoucí, čistě organického hospodaření.

V roce 1999 se rodina pana Hideyuki stala výlučným vlastníkem farmy a započala nové projekty.