Coldipietrerosse 2012
Popis
Víno Coldipietrerosse je symbolem vinařství Bulichella. Poprvé bylo vyrobeno v roce 2000. Víno Coldipietrerosse je vyráběno z odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot. Hrozny rostou a zrají na svazích orientovaných k moři. Název vína je inspirován červenou barvou půdy a kamenů, které jsou v podloží vinice.
Bio víno tmavě rubínové barvy s granátovými odlesky. V nose ucítíme tóny švestek, lesních plodů, lesa, kakaa a kávy. Chuť je suchá, plná, elegantní s příjemnými tříslovinami a dlouhým závěrem.
Pro víno Coldipietrerosse jsou vybírány pouze zdravé a perfektně vyzrálé hrozny. Sklízí se ručně a hrozny jsou transportovány v malých bedýnkách, aby se nepoškodily. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 24 - 28°C, Následuje macerování na slupkách po dobu 20 – 25 dnů. Víno zraje v dubových sudech 18 – 22 měsíců. Zrání na láhvi dalších 12 měsíců.
Párování s pokrmy: zvěřina, červené maso, sýry a masové předkrmy.
Alk. 14,5% obj.
Objem lahve: 750 ml
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Bulichella
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Práce technologů je doplněna paletou znaků charakteristických pro tuto část Toskánska: šumění slaného větru, vinice orientované ke slunci, suché a velmi slunečné mikroklima od dubna do pozdního srpna, a dále bohatost minerální solí v půdě, která nikdy nebyla ošetřována chemicky.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín. Vinařství se pyšní bio certifikaci ICEA.