Víno Hebo je nazváno podle jména starodávné etruské osady a je připomínkou historických kořenů města Suvereto. Je vyrobeno z klasický odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Sangiovese, odrůd, které v roce 1805 do této oblasti přinesla Elisa Bonaparte Baciocchi, princezna Piombinská a osvícená milovnice vína.
Rubínová barva je zářivá. Vůně zpočátku připomíná svěží tóny višní, fialek, borůvek, později se mění na svůdné prvky minerální a doplněné náznakem středomořských keřů. Na patře je víno strukturované a zároveň svěží, lahodné. Závěr příjemně ovocný, delikátní, lahodný, s jemnými tříslovinami.
Hrozny jsou sbírány do beden, při fermentaci jsou používány původní kvasinky a vinifikace probíhá v nerezových tancích. Víno zraje po dobu 1 roku v dubových slavonských sudech, z nichž malá část je typu barrique. Poté odpočívá dalších 6 měsíců na lahvi.
Víno dosáhlo hodnocení 91/100 na jamessuckling.com.
Alk. 14,0 % obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství PETRA
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto v kopcích Val di Cornia, kde rostou obrovské duby na železité půdě. Budova vinařství byla navržena renomovaným architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala.
Réva, kterou zde v dávných dobách pěstovali Řekové a Etruskové, už byla zapomenuta. Byla potřeba prozíravost, trpělivost a zdravá míra odvahy, aby se propojily všechny úspěchy a znovu byly na trh uvedeny velké rodiny vín, která za svou diverzitu a bohatost dluží těmto kořenům.
Sluneční svit, gravitace a důmyslnost. To jsou ingredience, které zajišťují pohodu vínu i lidem, a snižují dopady na životní prostředí a emise CO2na nulu. V Petře je vše nastaveno harmonicky a každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno.