Bílé bio víno Tuscanio je typickým středomořským vínem. Čisté Vermentino, které spojuje ovoce se strukturou, a tím opěvuje potenciál země. Jeho lahodnost odráží blízkost pobřeží. Od moře vanoucí větry v noci ochlazují vinice, což se pozitivně promítá do chuti vína.
Organické víno slámově žluté barvy s tóny žlutých plodů a exotického ovoce a nádechem vanilky. Chuť je lahodná, svěží, vyvážená a dlouhá.
Hrozny jsou sbírány ručně časně ráno a jsou ochlazeny hned po příjezdu do vinařství, aby se uchoval jejich aromatický potenciál. Po pečlivé probírce jsou celé hrozny pomalu a jemně listovány s maximální ochranou před oxidací. Alkoholová fermentace probíhá při řízené teplotě 16- 18°C. Víno zraje na kalech v nerezových tancích po dobu 6 měsíců.
Párování s pokrmy: předkrmy, pokrmy z ryb.
Alk. 13,0% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Bulichella
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa a který se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Práce technologů je doplněna paletou znaků charakteristických pro tuto část Toskánska: šumění slaného větru, vinice orientované ke slunci, suché a velmi slunečné mikroklima od dubna do pozdního srpna, a dále bohatost minerální solí v půdě, která nikdy nebyla ošetřována chemicky.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín. Vinařství se pyšní bio certifikaci ICEA.