Kód: BT12353 | Značka: Vinařství Bonotto delle Tezze

Novalis Manzoni Bianco

299 Kč
Skladem
Ročník
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Veneto IGT

Složení: 100% Manzoni Bianco

Vůně:  květiny, citrusy

Chuť:  svěží, příjemná

Barva : sytá slámově žlutá

Můžeme doručit do:
15.10.2024
Kategorie: Bílá vína
Oblast původu: Benátsko
Odrůdové složení: Manzoni Bianco
Kat. dle zbytkového cukru: suché
Ročník: 2023
Alk.: 12,5%

Bílé víno syté slámově žluté barvy z odrůdy Manzoni Bianco, kterou počátkem 20. století vyšlechtil prof. Luigi Manzoni křížením odrůd Ryzlink Rýnský a Pinot Bianco (Rulandské bílé). Vůně delikátní, aromatická, květinová s jemným nádechem citrusů. Dobré tělo. Příjemně pitelné díky svěžesti a příjemným kyselinám.

Sběr hroznů probíhá v půlce září. Po krátké maceraci na slupkách následuje lisování a fermentace v nerezových tancích za řízené teploty.

Víno doporučujeme podávat při teplotě 10 - 12 0C.

 Alk. 12,5% obj.

Objem: 750 ml 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Bonotto delle TezzeRodinná historie více než 600 let

Rodina Bonotto je po staletí spojena s místem Tezze di Piave a vesnicemi ležícími mezi městy Conegliano a Oderzo na levém břehu řeky Piave. Je to oblast, která je na severu ohraničena kopcovitou krajinou vinařské oblasti Prosecco a vrcholky Dolomit a na jihu mořem a Benátkami.

Historie rodiny Bonotto je v lokalitě Tezze dokumentována od roku 1420. Celé generace rodiny Bonotto pracovaly v oblasti zemědělství a později i vinařství. A nejen to.  Členové rodiny aktivně přispívali k rozvoji oblasti a měli významnou roli v Benátské republice, přinesli první inovace v pěstování révy vinné a byli u zrodu Vinařské školy v Coneglianu.


Sklepy vinařství Bonotto delle TezzeDědictví historie a moderní současnost

Vinné sklepy se nacházejí ve dvou patrech bývalé stodoly. Horní patro bylo dříve využíváno jako sýpka a také pro pěstování bource morušového pro výrobu hedvábí. Nyní slouží pro sušení hroznů pro výrobu sladkých vín typu Passito.

Ve dvou sálech na spodním patře jsou umístěny dřevěné sudy, ve kterých víno vyzrává.

Na historickou budovu navazuje moderní sklep vyprojektovaný architektem Toni Follinou z Trevisa. Tyto sklepy byly vybrány jako ideální místo pro vinifikaci a zrání vín. V nich lze využít maximálního potenciálu odrůd, které rodina pěstuje.