Rodinná farma Mercurio používá pro výrobu oleje pouze ty nejlepší olivy z vlastního olivového sadu na svazích Montepattoni. Sběr oliv probíhá v říjnu a listopadu. Olej lisují ihned po sklizni ve vlastním mlýně nazvaném Vecchio Mulino výhradně pomocí mechanických postupů.
Nutriční hodnoty ve 100 g produktu:
Obsah mono nenasycených mastných kyselin: 75,95 g
Množství polynenasycených mastných kyselin: 7,52 g
Obsah nasycených mastných kyselin : 14,9 g
Energetická hodnota: 3762 kJ
Olivový olej účinky:
Olivový olej má mnoho léčivých účinků a obsahuje řadu tělu prospěšných látek. Najdeme v něm antioxidanty v podobě vitaminů A, D, E a K. Je zdrojem draslíku, vápníku, hořčíku i železa. Obsahuje fenoly, které jsou užitečné pro práci s cholesterolem. Velmi podstatným přínosem konzumace olivového oleje je přísun nenasycených mastných kyselin.
Olivový olej skladování:
Olivový olej uchovávejte v tmavé místnosti při teplotě do 23 0C, chraňte před přímým slunečním zářením, přístupem vzduchu a před vysokými nebo příliš nízkými teplotami.
Olivový olej 1l
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Toskánsko, olivy, olej, tradice.
Rodina vlastní olivový sad o rozloze 8 hektarů, kde se už více než jedno století pěstují olivovníky, drahocenné a ušlechtilé, stálezelené stromy, z jejichž plodů Franca a Claudio lisují extra panenský olivový olej. Lisování probíhá v jejich vlastní lisovně zvané Vecchio Mulino, která se nachází v blízkém městě Venturina a jejíž budova původně sloužila jako mlýn na obilí.
Farma Mercurio začala extra panenský olivový olej vyrábět již před válkou. Byl to Frančin dědeček, který koupil pozemky na svazích v blízkosti středověkého městečka Campiglia Marittima s výhledem na ostrov Elba a který za pomoci velkého počtu pracovníků začal pěstovat olivy a vyrábět z nich olej. Na těžkou práci používali dobytek. Pak farmu převzal Frančin otec, který zlepšil výrobu tohoto delikátního produktu. Nyní v rodinné tradici, započaté před více než stoletím, pokračuji Franca, její manžel Claudio a jejich děti.