Vyprodáno
Kód: ME20501 | Značka: Mercurio

Extra panenský olivový olej Mercurio 1 l

529 Kč
Vyprodáno

Špičkový toskánský extra panenský za studena lisovaný olivový olej kategorie superiore.

Noblesní vůně a typická chuť dělají z tohoto ušlechtilého olivového oleje jemnou a delikátní přísadu pro jakékoli kuchyňské použití.

Balení: láhev 1 litr 

Kategorie: Olivový olej
Položka byla vyprodána…

Rodinná farma Mercurio používá pro výrobu oleje pouze ty nejlepší olivy z vlastního olivového sadu na svazích Montepattoni. Sběr oliv probíhá v říjnu a listopadu. Olej lisují ihned po sklizni ve vlastním mlýně nazvaném Vecchio Mulino výhradně pomocí mechanických postupů.

Nutriční hodnoty ve 100 g produktu:

Obsah mono nenasycených mastných kyselin: 75,95 g 

Množství polynenasycených mastných kyselin: 7,52 g

Obsah nasycených mastných kyselin : 14,9 g

Energetická hodnota: 3762 kJ

Olivový olej účinky:

Olivový olej má mnoho léčivých účinků a obsahuje řadu tělu prospěšných látek. Najdeme v něm antioxidanty v podobě vitaminů A, D, E a K. Je zdrojem draslíku, vápníku, hořčíku i železa. Obsahuje fenoly, které jsou užitečné pro práci s cholesterolem. Velmi podstatným přínosem konzumace olivového oleje je přísun nenasycených mastných kyselin. 

Olivový olej skladování:

Olivový olej uchovávejte v tmavé místnosti při teplotě do 23 0C, chraňte před přímým slunečním zářením, přístupem vzduchu a před vysokými nebo příliš nízkými teplotami. 

Olivový olej 1l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Toskánsko, olivy, olej, tradice.

Rodina vlastní olivový sad o rozloze 8 hektarů, kde se už více než jedno století pěstují olivovníky, drahocenné a ušlechtilé, stálezelené stromy, z jejichž plodů Franca a Claudio lisují extra panenský olivový olej. Lisování probíhá v jejich vlastní lisovně zvané Vecchio Mulino, která se nachází v blízkém městě Venturina a jejíž budova původně sloužila jako mlýn na obilí.

Farma Mercurio začala extra panenský olivový olej vyrábět již před válkou. Byl to Frančin dědeček, který koupil pozemky na svazích v blízkosti středověkého městečka Campiglia Marittima s výhledem na ostrov Elba a který za pomoci velkého počtu pracovníků začal pěstovat olivy a vyrábět z nich olej. Na těžkou práci používali dobytek. Pak farmu převzal Frančin otec, který zlepšil výrobu tohoto delikátního produktu. Nyní v rodinné tradici, započaté před více než stoletím, pokračuji Franca, její manžel Claudio a jejich děti.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení