Akce Doprava zdarma
Kód: DS21905 | Značka: Vinařství Contadi Castaldi

Box plný bublinek Franciacorta

3 299 Kč 4 014 Kč Sleva 17 %
Momentálně nedostupné

Kolekce 6 šumivých vín Franciacorta DOCG

2x Bílé šumivé víno Brùt Franciacorta DOCG

2x Růžové šumivé víno Rosé Franciacorta DOCG

1x Bílé ročníkové šumivé víno Zèro 2019 Franciacorta DOCG

1x Bílé ročníkové šumivé víno Satén 2019 Franciacorta DOCG 

Set aktualizován 18.10.2024 s novým složením a novou cenou.

Kategorie: Degustační sety
Položka byla vyprodána…

Box plný bublinek. Kolekce šumivých vín Franciacorta DOCG z vinařství Contadi Castaldi.

O šumivých vínech Franciacorta DOCG se více dozvíte v článku na našem blogu: Franciacorta DOCG, šumivý luxus z Itálie.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Tunely ve vinařství Contadi CastaldiTradice dynamická a hluboce zakořeněná, stejně tak jako živá a současná.

Název vinařství Contadi Castaldi je odvozen z historie oblasti Franciacorta, kdy v období středověku "contadi" byla malá území, známá pro své výjimečné zemědělské produkty, a "castaldi" byli šlechtici, kteří těmto zemím vládli.

Vinařství bylo založeno v 80. letech minulého století. Budova vinařství původně sloužila jako cihelna. Její obrovské prostory a dlouhé tunely, ve kterých byly kdysi páleny cihly, se staly vynikajícím místem pro vyzrávání šumivých vín Franciacorta DOCG. 

Logo vinařství Contadi CastaldiLogo vinařství Contadi Castaldi

Logo vinařství Contadi Castaldi znázorňuje jeden z kroků v procesu výroby šumivých vín Franciacorta, a to dlouhého zrání v lahvích vyskládaných naležato.

Když se podíváte na láhve vína vyrovnané uvnitř tunelů za účelem zrání, kulatý symbol zřelelně zobrazuje dna láhví s víny Franciacorta, zatímco druhý znak představuje tvar prázdného místa mezi vyskládanými lahvemi. Tato kombinace dvou znaků se odkazuje na dvě jména v názvu vinařství a také se představuje výhody přirozeného a pomalého vytváření CO2 v láhvích, které umožňují docílení jemného a trvalého perlení a hlubokých a bohatých odstínů chuti.