Víno Alto představuje jeden z nejtypičtějších obrazů oblasti. Je vyrobené pouze z odrůdy Sangiovese, která je původní a nejrozšířenější toskánskou odrůdou, a patří tak mezi typická toskánská červená vína.
Červené víno zářivě rubínové barvy. Vůně připomíná drobné červené ovoce, fialky, lesní podrost a zeminu. Chuť je svěží, lahodná, elegantní a komplexní.
Hrozny jsou sbírány ručně, následuje přebírka ve vinařství. Vinifikace probíhá v dubových sudech o objemu 100 hl. Fermentace je doprovázena dlouhou macerací na slupkách. Víno vyzrává v dubových slavonských sudech o objemu 30 nebo 50 hl po dobu 24 měsíců, poté odpočívá 18 měsíců v lahvi.
Alk. 14,5% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Stopy minulosti a síla přírody
Unikátní vinařství Petra se nachází v blízkosti historického města Suvereto, v kopcích řeky Cornia s výhledem na Tyrhénské moře, kde rostou obrovské korkové duby a půda je železitá.
Toto místo s ideálními podmínkami pro pěstování révy, které znali již staří Řekové a Etruskové, si oblíbila Francesca Moretti. Její ženská intuice, trpělivost a odvaha se staly základem pro ´vybudování vinařství Petra.
Název vinařství je odvozen z italského slova pietra, což znamená kámen.
Petra a velké ženy
Vinařství Petra se hlásí k odkazu Elisy Bonaparte, která byla nejen sestrou Napolena Bonaparte, ale hlavně princeznou z Piombina a Luccy a velkovévodkyní toskánskou. Elisa Bonaparte byla velkou milovnicí vína a v roce 1808 v této části Toskánska založila první vinohrady.
O 200 let později si tuto úrodnou oblast oblíbila Francesca Moretti, která si během studijní cesty po Bordeaux zamilovala styl francouzských vín a která tyto dvě lásky propojila v projektu vinařství Petra.
Francesca na počet Elisy Bonaparte založila zahradu a vinici, které obě nesou princeznino jméno.
Architektura
Budova vinařství byla navržena renomovaným švýcarským architektem Mario Bottou tak, aby zdobila krajinu a zároveň s ní splývala. Je to nádherné spojení formy a funkčnosti.
Ve vinařství je vše nastaveno harmonicky. Každá jednotlivá činnost je začleněna do jedinečného stylu, který šikovně využívá darů přírody a mění je na víno. Je využíván sluneční svit, gravitace a důmyslnost pro snížení dopadů na životní prostředí a emisí CO2 na nulu.