Giava 2017
Popis
Giava je žena a matka, pyšná na svůj život a vědoma si svých voleb. Své nápady předkládá tvrdohlavě a vytrvale.
Červené víno intenzivní a zářivé rubínové barvy. Převládá ovocná vůně, zejména tóny třešní, malin a ostružin, dále koření jako je lékořice, pepř a jalovec a jemný nádech červených růží a fialek. Chuť elegantní, delikátní s jemnými tříslovinami.
Hodnocení 93/100 ve výběru 5StarWines dle mezinárodních odborníků z veletrhu vín Vinitaly.
Vinice se nachází na východním břehu jezera Garda, v kopcovitém terénu s převládajícím štěrkovým podložím morénového původu. Sběr hroznů probíhá ručně. Po krátkém seschnutí hroznů následuje fermentace v nerezovém tanku s macerací slupek po dobu 10 dnů. Víno vyzrává 6 měsíců v dřevěných sudech a 18 měsíců a nerezových tancích.
Doporučená teplota pro servírování: 18 - 20 °C. Archivace 4 - 5 let.
Párování s pokrmy: tatarský biftek, pečený králík nebo vyzrálé sýry
Alk. 13,5% obj.
Objem: 750 ml
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Benazzoli
Dvě sestry, stejná vášeň, stejné kořeny, stejná cesta.
Historie vinařství začíná v údolí řeky Adiže, v oblasti Trentino, kde rodina po několik generací s nadšením pěstuje révu. V sedmdesátých letech dědeček Vittorio zakoupil půdu v provincii Benátsko, ve vinařské oblasti Bardolino. Oblast Bardolino se rozprostírá mezi východním břehem jezera Garda a morénovými svahy, v typicky středomořském prostředí, kde jedinečné mírné mikroklima vytváří perfektní podmínky pro pěstování révy a olivovníků.
V roce 2006 se součástí vinařství staly dcery Claudia, která vystudovala enologii, a Giulia, která vystudovala zemědělství. Claudia a Giulia založily v roce 2009 novou značku „Benazzoli“, která začala lahvováním pečlivě vybraných vlastních vín.
Jejich filozofií je navrátit vínům chuť země, odkud pocházejí, držet se tradic a léty prověřených znalostí, ty rozšiřovat o inovace a udržovat stejného ducha, stejnou chuť po dokonalosti a vášeň pro víno, které má svůj charakter.