Víno Coldipietrerosse je symbolem vinařství Bulichella. Poprvé bylo vyrobeno v roce 2000. Název vína je inspirován červenou barvou půdy a kamenů, které tvoří podloží vinice.
Bio víno intenzivní a živé rubínové barvy. Vůně je výrazná s tóny červeného ovoce, červeného rybízu, borůvek, lesa, kakaa a tabáku. Chuť je plná, s jemnými a elegantními tříslovinami a dlouhou a komplexní dochutí.
Víno dosáhlo hodnocení 93/100 na jamessuckling.com.
Pro víno Coldipietrerosse jsou vybírány pouze zdravé a perfektně vyzrálé hrozny. Sklízí se ručně a hrozny jsou transportovány v malých bedýnkách, aby se nepoškodily. Fermentace probíhá v nerezových tancích za teploty 24 - 28°C, Následuje macerování na slupkách po dobu 20 – 25 dnů. Víno zraje v dubových sudech 18 – 22 měsíců. Zrání na láhvi dalších 12 měsíců.
Párování s pokrmy: zvěřina, červené maso, sýry, masové pokrmy a těstoviny.
Alk. 15,0% obj.
Objem lahve: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Bulichella
Víno vyráběné s láskou a vášní
Vína z vinařství Bulichella jsou uměleckým dílem, které se znovu rok co rok rodí díky lásce, vášni a troše dobrodružného ducha úzké skupiny profesionálů, kteří spojují své síly, aby mohl vzniknout kvalitní a osobitý produkt.
Zakladatelem vinařství je pan Hideyuki Miyakawa z japonského Maebashi, který v roce 1960 podnikl na motorce cestu kolem světa a který se v Itálii zamiloval nejen do této krásné země, ale také do nádherné Italky Marisy, kterou si vzal za ženu a v Itálii zůstal.
Práce technologů je doplněna paletou znaků charakteristických pro tuto část Toskánska: šumění slaného větru, vinice orientované ke slunci, suché a velmi slunečné mikroklima od dubna do pozdního srpna, a dále bohatost minerální solí v půdě, která nikdy nebyla ošetřována chemicky.
Vína Bulichella jsou vyráběna v bio kvalitě s vysokým respektem k místní přírodě. Půda nikdy nebyla zamořena cizorodými látkami, což se příznivě promítá do kvality, chuti a přírodního charakteru vín. Vinařství se pyšní bio certifikaci ICEA.