Červené víno Amarone della Valpolicella Riserva Classico 2000 se řadí mezi nejlepší italská červená vína.
Víno intenzivní rubínově červenou barvu s granátovými odlesky. Je oblíbené pro svou tělnatost a výrazné vůně zralého ovoce, zejména višní.
Po ručním sběru se hrozny nechávají seschnout přibližně po dobu 120 dnů. Poté jsou hrozny lisovány, následuje macerace a fermentace, která trvá přibližně 30 dní.
Víno vyzrává 30 měsíců ve francouzských sudech typu barrique a dalších 6 měsíců v nerezových tancích.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 18 - 20 0C.
Vhodné k červenému masu, zvěřině a starým sýrů.
Možno archivovat až 25 let od ročníku sklizně.
Alk. 16% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Moderní vinařství v srdci Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro zapustilo kořeny v oblasti Valpolicella Classica, v budově s původním názvem Villa Magni, jejíž historie sahá až do roku 1800. Budova byla postavena z materiálů typických pro tuto oblast a byla vhodně zakomponována na místní kopcovité krajiny. Mladá vinařka Ilaria Accordini původní budovu kompletně zrekonstruovala a kromě provozu vinařství zde plánuje i hotel.
Vinařství Villa San Pietro je úzce spjato s vinařstvím Onepiò, které se nachází ve vinařské oblasti Lugana poblíž města Sirmione del Garda a které bylo prvním velkým projektem vinařky Ilarie Accordini.
Příchuť Valpolicella
Vinařství Villa San Pietro Winery vyrábí špičková vína z hroznů sbíraných ručně a pečlivě vybíraných. Každé víno má svou jedinečnost, která odráží charakter místa, půdy a samotného výrobního procesu. Vinice jsou z velké části orientovány na jihovýchod. Vína charakterizuje dobrá struktura, nádech koření a tóny balzámové.
Ve vinařství Villa San Pietro se kombinují tradiční postupy, jako je ruční sběr hroznů a vyzrávání vína v malých francouzských dubových sudech, s moderními technologiemi. Vinařství Villa San Pietro je například jedním z prvních vinařství v oblasti Valpolicella, která používají na výrobu vína betonové nádrže.
.