Italské červené víno Amarone della Valpolicella Riserva Classico 2000 se řadí mezi nejlepší italská červená vína.
Víno intenzivní rubínově červenou barvu s granátovými odlesky. Je známé pro svou tělnatost a výrazné vůně zralého ovoce, zejména višní.
Po ručním sběru se hrozny nechávají seschnout přibližně po dobu 120 dnů. Poté jsou hrozny lisovány, následuje macerace a fermentace, která trvá přibližně 30 dní..
Víno vyzrává 30 měsíců ve francouzských sudech typu barrique a dalších 6 měsíců v nerezových tancích.
Víno doporučujeme podávat při teplotě 18 - 20 0C.
Vhodné k červenému masu, zvěřině a starým sýrů.
Možno archivovat až 25 let od ročníku sklizně.
Alk. 16% obj.
Objem: 750 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Villa San Pietro
Tradice, nadšení a kvalita.
Vinařství Villa San Pietro má své kořeny v oblasti Valpolicella Classica a v budově s původním názvem Villa Magni, jejíž historie sahá až do roku 1800. Budova byla postavena z materiálů typických pro tuto oblast a byla vhodně zakomponována na místní kopcovité krajiny.
Vinařství Villa San Pietro Winery vyrábí špičková vína z hroznů sbíraných ručně a pečlivě vybíraných. Každé víno má svou jedinečnost, která odráží charakter místa, půdy a samotného výrobního procesu.
Ve vinařství Villa San Pietro se kombinují tradiční postupy, jako je ruční sběr hroznů a vyzrávání vína v malých francouzských dubových sudech, s moderními technologiemi. Vinařství Villa San Pietro je například jedním z prvních vinařství v oblasti Valpolicella, která používají na výrobu vína betonové nádrže.